Yazar : AhmetZekiTasgar 31 Ocak 2014 Cuma



İnci Sözlük Nedir? 

'İnci' herhangi bir kuruluş veya siyasi görüşe bağlı değildir. İnci her şeye karşıdır, anarşisttir. İnci'nin gücü birlik ve beraberliktedir. İnci adını böyle duyurmuştur sanal aleme. Geçmişten örnekler vermek gerekirse Milliyet'in en iyi dizi anketine yapılan saldırıda Ezel ezici çoğunlukla birincilik yolunda ilerlerken incisözlük buna dur demek amacıyla 'Deniz Yıldızı' adlı diziye 4 milyon oy atarak anketin düzenini bozması gösterilebilir.
İnci sözlük bazıları için bir kafa dağıtma mekanı,bazıları için bir amaçtır.


İnci Sözlük Aktiviteleri Nelerdir? Neler Yaparlar?

1.Anket Dağıtma: İncisözlük yazarları yapılan anketlerde en olmayacak şıkkı birinci yaparlar, örnek vermek gerekirse Deniz Yıldızı'nın en iyi dizi seçilmesi, Belarus'un Dünya Kupası'nı alması gibi.

2.Ziyaretler: Aslında bu yapılanlara saldırı değil ziyaret denir, çünkü bu kişiler saldırgan hayvanlar gibi ona buna saldırmıyor, yaptıklarının elbette bir amacı vardır, bir mesaj içerir. Bu ziyaretler radyo ve TV programları, sosyal paylaşım siteleri olabilir. İçlerinde kontrolü kaybedip küfür edenleri de vardır ki bunlar gerçek İnci ruhuna sahip değillerdir.

3.Facebook, Chat Room, Cam Room vs. Ziyaretleri: Bu da başka bir etkinlik türü. İncisözlük'ten isteyen kişiler organize olup kamuya açık alanlarda hinlikler yapıp ortamı renklendiriyorlar. Amaçları kötü değil, sadece anarşistler. :)

4.Zirveler: Aynı şehirde bulunan İncisözlük üyeleri toplanıp eğlenebiliyorlar tabii ki. Böyle bir imkan da var.


İnci Sözlük Bir Sözlük Müdür?

Bu sorunun net bir cevabı yok ancak sözlük formatında olmadığı kesin. Kafalarına göre takılıyorlar, cinsel içerik paylaşımından, esprilere; muzdarip oldukları derdine bu ortamda derman arayanından, herhangi bir konuda tavsiye isteyene.. Özgür bir yer, isteyen katılabilir.


İnci Sözlükte Kullanılan Terimler ve Anlamları

1.inci si.er: İncisözlük'ün temel sloganı, bu slogan halihazırda kanıtlanmıştır.

2. @x: Sözlükte kişilerin entry numarasına göre birbirine hitap şeklidir. Genelde 2 numaralı entry'nin @1'e laf sokmasından sonra @2 si.miş, @2 acımamış gibi tabirlerde bulunulur. Bu yüzden @2 sözlüğün vazgeçilmezidir.

3. şuku: Şuku bir kişinin beğenilen entry'sine bir nevi teşekkür etme, 'teşekkürler' deme biçimidir. Forumlarda +rep olarak da bilinir.

4.Adam haklı beyler: Birisi doğru bir şey söyleyipte bam telinize dokunduğunda böyle denir, katıldığınız, sevdiğiniz, hak verdiğiniz bir durum olursa adam haklı beyler denir.

5.Özet geç piç: Uzun bir yazı yazılırsa hemen yapıştırılır bu laf, uzun yazana ayar vermeye yarar, uzun yazan olursa, özet geç piç diyin ki kendine gelsin.

6.Fakir piç: Liseli tanımlamasından sonra sözlüğün ikinci hakaretidir, kendini sevdirememiş herkes fakirdir, zenginlik para pulla olmaz mallık yapıp şu bu capsi veren herkes ayarı yer illa bir açığı bulunup, kendini sevdirene kadar fakirsin gerisi yalan.

7.ccc... ccc: Önemli bir şey söylenicekse “ccc” ler içine alınır o laf. Ccc' ler içine alınan laf illa sikör bir laftır, ccc' yi koyan adam onun ağırlığını omuzlarında hissetmelidir yoksa başka şeyler hisseder, hunharca.

8.Reyis: Sözlükte sevilen sayılan kişilere reyis denir, cahiller reis dese de işin esası reyistir. Bir kaç önemli reyis: sabri sarıoğlu, nihat doğan ve kaan sezyum' dur. Mallar için örnek kullanım şekli: ccc üşüyoruz sabri reyis ccc

9.Titreyerek Boşaldım: Genelde bir saygı unsuru olarak belirtilir ve sözlük ile alakalı capslerden sonra söylenir.

10. Up Up Up: Bunun anlamı ben bir başlık açtım ve sol yandan eksik olmasını istemiyorm demektir. Up up up yazmak sayfanın sol tarafta görükmesine hizmettir bir yerde.




{ 2 yorum... read them below or Comment }

Copyright © Eğitim Dünyasının Yeni Yüzü - MT2Dosyalar - TR DersHocam - Türkcelestirme AhmetZekiTasgar