Yazar : Unknown 9 Kasım 2013 Cumartesi

Allah'tan rahmet,yakınlarına baş sağlığı dilerim...


Duayen gazeteci Savaş Ay kanser tedavisi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti






Usta Gazeteci Savaş Ay'ın 1,5 aydır tedavi gördüğü İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği iddiaları üzerine, hastane yetkilileri şu an kendisinin yoğun bakımda kalbinin durduğunu, doktorların hayata döndürmek için yoğun çaba harcadığını ve konuyla ilgili ilerleyen saatlerde bilgi verileceğini açıkladı.
Usta gazeteci Savaş Ay, Şükran ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı.
Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya gazetesinde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans'ta görev aldı. atv, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar atv, Star TV ve Kanal 1'de A Takımı adlı tartışma programını yaptı. İngilizce bilmektedir. 2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ında oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğa ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğa sahiptir. Ayrıca bazı programlar yapıp yoksullara yardımcı olmuştur.
Son yıllarda A Haber'de muhabirlik yapmakta olan Savaş Ay, ses sisteminde bulunan bir sorundan dolayı ancak fısıltıyla konuşuyordu.





Savaş Ay, (d. 1954, Gaziantep ö. 9 kasım 2013 ) Türk televizyoncu, muhabir ve gazeteci.
Şükran ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı. Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya gazetesinde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans'ta görev aldı. atv, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar atv, Star TV ve Kanal 1'de A Takımı adlı tartışma programını yaptı. İngilizce bilmektedir. 2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ında oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğa ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğa sahiptir. Ayrıca bazı programlar yapıp yoksullara yardımcı olmuştur.

A Haber'de muhabirlik yapmış, fakat ses sisteminde bulunan bir sorundan dolayı ancak fısıltıyla konuşabilmektedir.9 kasım 2013 günü vefat etti



{ 1 yorum... read them below or add one }

Copyright © Eğitim Dünyasının Yeni Yüzü - MT2Dosyalar - TR DersHocam - Türkcelestirme AhmetZekiTasgar